انواع خون ربزی ها در جمجمه

 هماتوم اپی دورال :

(خونریزی یا هماتوم خارج سخت شامه ای) که می تواند در نتیجه شکستگی جمجمه به وقوع بپیوندد ومنجر به پارگی یا بریدگی شریان مننژ میانی می گردد خونریزی ما بین سخت شامه و قسمت تحتانی جمجمه ایجاد می شود، هماتوم اپی دورال به عنوان یک وضعیت فوق العاده اضطراری در نظر گرفته می شود. درمان شامل ایجاد سوراخ در جمجمه، خارج کردن لخته وکنترل ناحیه خونریزی می باشد.
 
 
 

هماتوم ساب دورال

(خونریزی یا هماتوم زیر سخت شامه ای ) که تجمع خون بین سخت شامه ومغز است .شایع ترین علت بروز این ضایعه ضربه است که در اثر پارگی یک آنوریسم یا اختلالات انعقادی ایجاد می شود. منشا خونریزی ها اغلب وریدی وبیشتر وریدهای کوچک می باشد. این نوع هماتوم به سه شکل حاد ، تحت حاد و مزمن بروز می نماید. در نوع حاد علایم ظرف 48 ساعت تا 2 هفته پس از حادثه ایجاد می شود. نوع مزمن هماتوم در اثر آسیب های خفیف سر به وجود می آید وبیشتر در افراد سالخورده دیده می شود. بیشترین علت بروز آن آتروفی مغز در بزرگسالان می باشد. علایم بیماری درمدت طولانی مثلا 3 هفته تا چند ماه پس از آسیب دیدگی ایجاد می شوند

 

  هماتوم وخونریزیهای داخل مغزی

که همان وارد شدن خون به داخل جسم مغز است ومعمولا زمانی که یک نیرو از یک ناحیه کوچک بر سر وارد می شود ایجاد می گردد . همچنین افزایش فشار خون سیستمیک می تواند باعث پارگی عروق خونی  وخونریزی گردد، پارگی آنوریسم ، تومورهای داخل مغزی ، لوسمی ، هموفیلی ، ترومبوسیتوپنی وعوارض درمان آن با ضد انعقادها از عوامل دیگر می باشند.

 

 

تدابیر درمانی

 مصرف داروهایی مثل دگزامتازون ، سرم ما نیتول رساندن اکسیژن ونهایتا استفاده از عمل جراحی کرانیوتومی جهت خارج کردن لخته وکنترل خونریزی، خارج کردن اشیا وبالا آوردن استخوان های فرورفته ضرورت می یابد.در بیماران با آسیب دیدگی مغز ممکن است حرکات دودی روده ها برعکس شده وفعالیت های حرکتی معده کاهش یابد که این امر منجر به برگشت محتویات معده می شود وباید برای بیمار NGT گذاشته شود.

تشخیص های پرستاری

·        عدم پاکسازی راههای هوایی به طور موثر در اثر آسیب دیدگی مغزی

·        اختلال درحجم مایعات در ارتباط با اختلال عملکرد هورمونها ووضعیت هوشیاری

·        تغییر در وضعیت تغذیه کمتر از نیازهای بدن در ارتباط با تغییر متابولیسم ومصرف مایعات محدود

·        اختلال در درجه حرارت به صورت افزایش آن در ارتباط با صدمات وارده به مرکز کنترل درجه حرارت

·        احتمال بروز اختلال در سلامت پوست در ارتباط با استراحت در بستر واختلالات حرکتی

عوارض احتمالی

ادم وفتق مغزی ، کاهش خونرسانی مغز ، اختلال در تهویه واکسیژن رسانی ، به هم خوردن تعادل آب والکترولیت ها وحملات تشنجی می باشد.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 24 آبان 1393برچسب:, | 14:23 | نویسنده : مجید مرادی |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.